Crytek

Slide 1
Slide 1
Slide 2
Slide 2
Slide 3
Slide 3
Slide 4
Slide 4
Slide 5
Slide 5
Slide 6
Slide 6
Slide 7
Slide 7
Slide 8
Slide 8
Slide 9
Slide 9
Slide 10
Slide 10
Slide 11
Slide 11
Slide 12
Slide 12
Slide 13
Slide 13

Crytek er en af vores gode samarbejdspartnere, som har givet os mulighed for at opstille et udviklingslaboratorium i Grenå. Crytek arbejder ud fra Frankfurt, Kiev og Istanbul. De er så absolut en af spilindustriens sværvægtere og står bag den kendte Cryengine, der er et udviklingværktøj, man kan bruge, når man bygger spil.

De har masser af ledige stillinger på hjemmesiden. Alene inden for programmering er der mere end 20 ledige jobs i skrivende stund.

Besøg virksomheden og læs mere på deres hjemmeside.

Black Pants Studio

Kassel er en af de byer i Tyskland, der blev hårdest ramt af bombardementer under 2. verdenskrig. Byen er set som fra et turistmæssigt synspunkt ikke så interessant. Den er stort set “ny”.
Der findes et universitet i byen og jeg fandt også en lille virksomhed, der udvikler spil. En virksomhed som ifølge deres hjemmeside, også har en afdeling i Berlin. Efter at have talt med en af de tilknyttede medarbejdere  (Christian Nieman) viste det sig dog, at der er tale om nogle studerende, der er gået sammen om at lave “indiespil”.
For vores studerende er der således ikke mange jobs eller praktikforløb at hente, men kan man lide deres stil, er det ikke utænkeligt at man kunne bidrage med noget.

Se nærmere mere om Black Pants Studio på deres hjemmeside

 

Keen Games

Slide 1
Slide 1
Slide 2
Slide 2
Slide 3
Slide 3

Keen Games er beliggende i Tysklands finanscentrum – Frankfurt. Jeg var i byen for mange år siden og en taxachauffør fortalte mig den gang, at omkring 1 mio. mennesker pendler ind og ud af byen, hver dag. Det var i 1995, så i dag er det sikkert blevet endnu vildere. Byen er meget velhavende by og lønningerne er høje/gode/onde – ja vælg selv.

Keen Games har bygget spillene Olympus Rising, Royal Revolt 2 og Portal Knights og mange andre.
Nogle af de færdigheder og teknikker de gør brug af er Ruby, C/C++, Sql databaser, MongoDB, Scala og Linux/MacOS. De vil gerne have ansatte med viden om cross-platform engines, så Unity og Cryengine er sikkert gode bud.

Kig evt på deres side omkring karriere_i virksomheden

Travian

Spillet der har hærget facebook gennem en lang periode, er udviklet af virksomheden Travian Games GmbH. Den ligger i München.
Man har registreret mere en 150 mio brugere fordelt på mere end 200 lande

Ud over spillet Travian har de også produceret spillene: Rail Nation og Miramagia, Goalunited, Unitedgp og Crowfall. Alle spillene er browserbaserede. Teknikkerne man bruger er JavaScript, PhP, MongoDB, NodeJS, MySql og Redis. Sidstnævnte er en in-memory database, som sikkert bruges for at undgå at databasen bliver en “flaskehals”. Det er enorme mængder data der sendes og modtages, når man arbejder med så mange brugere.

Du kan læse mere om virksomheden på virksomhedens hjemmeside

Jeg besøgte dem tidligere i dag, så der vil komme lidt billeder på. Lige nu minder min internetforbindelse om hastigheden på et modem, så det må vente lidt

Bytro Labs

Jeg har været i kontakt med Bytro Labs, hvor Loretta var meget interesseret i at tale om vores studerenes muligheder for at komme i job og praktik. Bytro Labs har både rammerne og erfaringer fra tidligere praktikforløb.
Desværre har de meget travlt i øjeblikket, så vi har aftalt, at vi skal tales ved i det nye år om mulighederne.

Jeg har tidligere talt med folk, der har samarbejdet med virksomheden. De har fortalt mig, at Bytro har lavet egne spil, men er i færd med at flytte deres aktiviteter over på distribution i stedet. De har en indtjeningsmodel (in-game-buying), som har været en stor succes for dem. Det er angiveligt den model, de gerne vil implementere i flere spil og altså gerne spil fra andre udviklere.

Læs mere om Bytro Labs GmbH på deres hjemmeside

Sidder over i München

Jeg befinder mig i München, hvor jeg bare venter på, at weekenden er overstået. Jeg kan ikke komme i kontakt med dem, jeg skal i kontakt med.
I morgen håber jeg, at få et møde med virksomheden bag spillet Travian. Den ligger i den nordlige del af byen.
Imens må jeg stille mig tilfreds med at se lidt nærmere på Oktoberfesten, der afholdes i byen i disse dage. Der er rigtigt meget pres på. Det er weekend og man fornemmer de halve af italien og en hel del andre nationaliteter er i byen. Togene er fyldte til bristepunktet, Gaderne er spærret i den indre by – det er kaos, men alligevel tysk, velorganiseret uorden.

 

Leipzig og spiludvikling

Jeg må erkende, at jeg er havnet i lidt af en udørk her i Leipzig, hvad angår spiludvikling. Jeg havde haft min tvivl om, hvor meget der sker på det felt i det gamle Østtyskland. Min samtale med den tyske ambassade i Danmark gav mig dog fornyet håb.

Den årlige spilmesse Gamescom, blev oprindelig startet i Leipzig, men de seneste år er den blevet afholdt i Køln i stedet.

Der findes programmørjobs i Leipzig. Dem der er aktuelt, er fortrinsvis til opbygning og vedligehold af administrative løsninger og teknikkerne hedder i vid udstrækning Java og SAP. Det rammer ikke vores studerende så godt.
Ellers er det lige før jeg tror, jeg har fundet den eneste virksomhed i byen, der har åbne stillinger, som kunne passe til vores studerende.

Jeg overvejer min næste destination. Det var egentlig Dresden, men det kan vise sig, at der heller ikke sker så meget der. Det er også snart weekend, så det nytter ikke noget, at bruge fredagen på at køre langt, blot for at nå en by i weekenden. Der kan jeg helt sikkert ikke komme i kontakt med nogen.

Jeg har bl.a. været i kontakt med de 3 store bilfirmaer i landet – VW, BMW og Audi. Men jeg har endnu ikke fået godkendt et møde. De er enormt tunge at danske med og deres sikkerhedsprocedurer ligner noget fra den kolde krig.

Sensape

Sensape er en it-virksomhed, der ligger i Leipzig. Det er ikke en spilvirksomhed, men de bruger nogle af de samme virkemidler, som vi kender fra spiludvikling. De arbejder med augmented reality og bruger sikkert de teknologier, vi kender – Unity, Cry Engine m.v.

Når jeg skriver sikkert, skyldes det, at jeg kun har haft en samtale med dem i telefonen. De er ved at finde ud af, om de kan tage et møde med mig. Under alle omstændigheder er de meget interesserede i folk med de rette færdigheder og da jeg fortalte, hvad vores studerende kan, var der stor interesse.

Det betyder, at så fremt jeg ikke får et møde, så har jeg en aftale med dem om, at vi skal tale sammen senere over Skype om jobmuligheder og praktikpladser.

Du kan se mere om Sensape på deres hjemmeside

Ankommet til Leipzig

Så er jeg landet i Leipzig efter 6-7 timers kørsel. Der var mange køer på motorvejene og vejret er meget omskifteligt.
Det ser dog ud til, at der er en bedring på vej, så mit liv bliver lidt enklere i campingvognen. Jeg kan måske endda komme til at sidde udenfor og skrive og spise.
Det var underligt at køre ind til byen. Man kører ind gennem et stort nyt industriområde og passerer bl.a. lufthavnen. Pludselig skifter det hele, og man kører mellem gamle huse og brostensbelagte gader – nogen af dem med lidt asfaltlapper. Resterne fra Østtyskland er stadig tydelige.
Campingpladsen er enorm og den ligner på mange måder en kasserne. Der er rigtigt mange bygninger. De er alle nummereret B1, b2 o.s.v. Tysk grundighed og systematik fornægter sig ikke.
Leipzig er i øvrigt byen, der huser det universitet, som selveste Kansler Merkel studerede på og senere tog sin doktorgrad i fysik. Der er som bekendt valg i Tyskland, så det kommer jeg sikkert til at høre mere om.

Jeg vil ikke mere i dag. I morgen går jagten ind.

Slut med Hamborg

I morgen forlader jeg Hamborg. Det har været et par hårde dage her. Der er mange interessante virksomheder i byen, men mange ligger  spredt over et område på størrelse med Djursland. Det gør det meget tidskrævende at komme rundt.

Der er ellers flere virksomheder, jeg gerne vil have talt med. Men jeg orker rent ud sagt ikke flere U-bahn’s og billetautomater, der alligevel ikke fungerer.

Bytro Labs
Denne virksomhed har allerede et samarbejde i gang i Grenaa med en iværsættervirksomhed. Som så mange andre har de flyttet sig fra at være udviklere til nu at være distributører. Det betyder ikke, at de ikke har udviklere længere, men ambitionerne går sikkert mere på fejlretning, tilpasning o.s.v.
Se mere på deres hjemmeside, hvor der også er jobopslag.

GoodGame
Har lavet spillene: Goodgame Empire (browser),  Goodgame Big Farm (browser), Legends of Honor (browser) og Empire: Four Kingdoms (mobil)
Besøg deres hjemmeside

I morgen kører jeg til Leipzig. Byen er langt mindre end Hamborg og jeg kan angiveligt bo lidt tættere på, hvor tingene sker. Der skulle ske noget på spilområdet i denne by. Det bliver spændende at se, om det holder stik.

Top