Den tyske ambassade

Den Tyske ambassade har været behjælpelig med mere principielle spørgsmål om landet. deres primære formål er dog at støtte Tyske statsborgere i Danmark. Så hjælpen har mest bestået i, at få informationer som man alligevel har – informationer, som man kunne få mange andre steder.

Tyskland er som bekendt samlet af de to selvstændige stater Østtyskland og Vesttyskland. Levestandarden var meget forskellig i de to lande i 1990.  Østtyskland var formelt bankerot og Vesttyskland var et meget rigt land. Det har præget det samlede Tyskland lige siden. Således har der været stor forskel på prisniveau og lønninger i på øst og vest.

Ambassaden kunne fortælle, at forskellene i dag er blevet meget mindre og nok så interessant, at byer som Dresden og Leipzig har en blomstrende IT-industri.

Jeg havde frygtet, at den del af min tur der skulle foregå i øst, ikke ville blive den mest inspirerende. Ambassaden har givet mig håb om noget andet og mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*